Göteborg är en fantastisk stad och det finns mycket att göra för unga, gamla och familjer. Avenyn lockar med bra restauranger och härligt nattliv. Variationen på restauranger och olika kök spänner från olika asiatiska menyer, europeiska och globala inriktningar till svensk husmanskost när den är som bäst. Och nivån på matställena ger också både snabbmatsätarna till gourmeterna tillfredställelse.

Men vad kan vara bättre under de ljusa sommarnätterna än att campa i skärgården eller vid en av de fina insjöarna runt Göteborg? Göteborgsposten gjorde en fin artikel med tips för den som vill hyra en husbil i Göteborg. Artikeln ger tips om vad man bör tänka på när man hyr en husbil. Bland annat ska man akta sig för att hyra av privatpersoner eller hyra av Airbnb-liknande tjänster och istället vända sig till branschproffsen. Med en husbil väljer du att fricampa på ett ställe där du kan parkera husbilen en natt eller att ta in på en camping. På campingen finns behövlig service och ofta fina bad med trevliga aktiviteter.

Fina ställen att besöka är såklart de givna Marstrand, Askim och Göteborgs camping i Lilleby. Det är fint på Hönö Björkö och linjefärjorna tar väl emot husbilar. Söderut är det fint att ställa sig någon dag kring Fjärås Bräcka och njuta av det rena vattnet i Lygnern med omkringliggande natur. Toppen för promenader och att götta sig i solstolen utanför husbilen.