Göteborg är en stad med allt du kan tänka dig. Vad som däremot utmärker Sveriges södra huvudstad är dess korta avstånd och smidiga kollektivtrafik. Du kan röra dig från ände till ände, utföra aktivitet efter aktivitet på ett bekvämt sätt.

För familjen

Vad glädjs vuxna som barn åt? I Göteborg hittar du massvis med resemål för barn som föräldrar såsom för hela familjen. Favoriten är såklart Liseberg — Nordens största nöjespark kommer aldrig göra dig besviken. Restauranger, mat och dryck, underhållning och nervkittlande åkattraktioner. Helt klart ett epicentrum för familjeaktiviteter. Utöver Liseberg, finns också Alfons Åbergs kulturhus för knattarna. Ett helt hus fullproppat med ingen mindre än… Alfons Åberg. För mer adrenalinfyllda aktiviteter finns klätterlabbet, där gammal som ung får öva upp sin klätterförmåga på roliga klätterväggar. Avsluta dagen på antingen det välbevarade, nya Älvsborgs fästning eller vid den vackra badviken Hästevik.

Naturupplevelser och utomhusäventyr

Göteborg är beläget i en naturidyll utan dess like. Var du än vänder dig är vattnet ständigt närvarande i olika former. Populära naturupplevelser vid vattnet är fiske i både hav såsom sjöar. Göteborgs populäraste badplatser är Billdalsbadet i södra Göteborg, vackra långa sandstranden vid Askimsbadet och det vina sjöområdet i Bergsjön. Att paddla kajak eller kanot går hand i hand med Göteborgs fina skärgård och kanaler. Guidad tur eller ej, vattendragen är många och minnena än fler. Utöver ovannämnda aktiviteter är segling, båtturer och djupdykning populärt. Väl uppe på land är cykling, promenader och klättring alla höjdare i naturen bland turister!

Kultur

Göteborgs muséer bjuder på flertalet utställningar varje år och det är allt mellan himmel och jord. Besök konstumuséet och bevittna konstsamlingar från 1400-talet och framåt. Eller varför inte ta en tur genom Göteborgs konstgallerier och inspireras av fantastisk konst. Muséerna och utställningarna är många, besök ett idag!

Du kanske också gillar: